Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plopsy z pieczarkami i serem w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
ser żółty 10 dkg
pieczarki 10 dkg
kajzerka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos pomidorowy
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Plopsy z pieczarkami i serem w sosie pomidorowym

Ser zetrzeć na grubych oczkach, pieczarki drobno posiekać. Kajzerkę namoczyć, odcisnąć. Mięso wymieszać z serem, pieczarkami, kajzerką, jajkiem. Doprawić. Wyrobić jednolitą masę. Obtoczyć w bułce tartej. Formować klopsy, usmażyć na oleju, polać sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 22.10.2011 17:10
pycha
Motorek 29.06.2011 10:20
smaczne
Margo1 21.02.2011 20:46
apetyczne , też takie robię i bardzo je lubię
RenataZ-et 19.02.2011 13:44
Bardzo lubię :)
IKrakowianka 10.02.2011 12:32
Takie danie zawsze wszystkim smakuje
aginaa 10.02.2011 09:40
fajne
ada12302 09.02.2011 22:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak