Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 60-70 dkg
marchewka 4-5 szt
pietruszka 2-3 szt
cebula 3-4 szt
seler 1 szt
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Kroimy na kawałki. Posypujemy przyprawą do ryb.Następnie obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Cebule kroimy w piórka, natomiast marchewkę, pietruszkę i seler trzemy na tarce, na grubych oczkach. Na rozgrzanym oleju dusimy cebulę, a następnie dodajemy pozostałe warzywa. Podlewamy je wodą, aby się nie przypaliły i dusimy do miękkości.Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. W misce układamy warstwę warzyw, rybę i znowu warstwę warzyw. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.08.2013 15:34
lubię bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak