Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
rodzynki 1/2 szklanki
orzechy 1/2 szklanki
migdały 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z bakaliami

Rodzynki sparzyć, orzechy i migdały posiekać. Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz bakalie. Wyłożyć na blachę. Upiec. Udekorować polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak