Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek wieprzowy z kminkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
kminek 3 łyżeczki
przyprawa kucharek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek wieprzowy z kminkiem

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć rozgniecionym z solą czosnkiem, oprószyć kminkiem, pieprzem, przyprawą Kucharek. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i pozostawić w lodówce na kilka godzin. Następnie wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny, polewając od czasu do czasu sosem powstałym z pieczeni. Po upieczeniu oprószyć mieloną papryką. Podawać na gorąco z sosem lub na zimno z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.03.2014 09:25
pyszne mięsko
IlonaAlbertos 21.10.2013 21:53
Musi być smaczny.
Rybciia 29.04.2013 08:19
smaczny :-)
mirosława4 08.05.2012 17:07
ciekawe jeszcze z kminkiem nie próbowałam:)
Seba 29.02.2012 09:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak