Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z powidłami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z powidłami

Do rondla wlać wodę, osolić, dodać masło i zagotować. Wsypać ryż, gotować, po 10 minutach wlać mleko i gotować do miękkości. Ryż wyłożyć na talerz, nałożyć powidełka. Taki ryż można również podawać z bitą śmietaną, cukrem lub owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 20.02.2014 09:00
bardzo smaczne
IlonaAlbertos 15.02.2013 01:49
Smaczny i prosty.
Iwusia 07.05.2012 19:26
szybki i smaczny obiad
Kas2 13.04.2012 22:04
pyszne połączenie
Iwona51
Iwona51 06.10.2011 14:33
smaczny
Wacław 06.10.2011 10:40
to juz wiem co bedzie u mnie jutro na obiad,pycha
Wafelek2601 24.06.2011 13:49
często tak robię, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak