Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z powidłami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
masło 15 dag
kakao 2 łyżki
jajko 3 szt
cukier 1 szkl
powidła śliwkowe 20 dag
mleko 1 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z powidłami

Mąkę przesiać, wymieszać z sodą oczyszczoną. Masło roztopić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodawać stopniowo mąkę, mleko, przyprawę do pierników, powidła i roztopione, przestudzone masło. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć. Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut w temp 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.12.2012 14:40
Świąteczne ciasto pachnące w całym domu :)
Seba 14.11.2012 09:48
smaczny pierniczek
Iwusia 18.05.2012 22:58
pyszności u Ciebie
Neetka90 08.07.2011 11:50
napweno smaczny ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak