Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek po bytomsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
mąka pszenna
jajko
sól
pieprz
olej
surówka 30 dkg
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: placek po bytomsku

Ziemniaki trzemy na tarce na najmniejszych oczkach dosypujemy mąkę pszenną dodajemy jajko,sól i pieprz i mieszamy.Na rozgrzaną małą okrągłą patelnie wlewamy ciasto smażymy.Następnie do rondelka wkładamy surówkę i ketchup i podgrzewamy.Taki sos nakładamy na placek.Pychotka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.12.2011 02:12
super
Ewelina47 25.05.2011 07:48
super obiadek
Daria14 12.02.2011 09:55
pyszne dawno nie jadlam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak