Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kociołek mięsny z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowiny 60 dag
ziemniaki 4
DUŻY POR 1
cebule 2
białej kapusty ćwierć
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziela angielskiego 3 ziarna
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kociołek mięsny z warzywami

mieso płucze kroję w kostkę zrumieniam na oleju . mięso przekładam do wiekszego garnka , zalewam gorącą wodą ,dodaję listek laurowy i ziele angielskie . gotuję na małym ogniu ok 30 min. zienmiaki i marchewkę obieram kroję na kawałki dodaję do mięsa doprawiam solą i pieprzem . duszę jeszcze 10 min .cebulę kroję w dużą kostkę a por w talarki . kapustę grubo siatkuję dodaję do potrawy razem z cebulą i porem . wlewm bulion i gotuję całośc bez przykrycia ok 10 min . potem przykrywam i dusze jeszcze 30 min . posypuje na koniec natką pietruszki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 06.05.2011 20:24
super danie
grazia1 04.04.2011 09:55
palce lizać:)
Dorota59 16.03.2011 13:14
same pyszności
Ania67 15.03.2011 11:06
Jak się ma w domu głodomory- w sam raz:)
Ania67 15.03.2011 11:06
Jak się ma w domu głodomory- w sam raz:)
Robert10 23.02.2011 09:11
oj by się zjadło
alaaa 10.02.2011 19:13
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak