Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki bolognese

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 350 g
pomidor 2 szt.
ser żółty 4 plastry
wino czerwone 50 ml
bułka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki bolognese

Mięso podsmażamy, doprawiamy do smaku. Pomidory kroimy na kawałki, dodajemy do mięsa. Dolewamy odrobinę czerwonego wina. Bułki przecinamy na pół, wydrążamy lub ugniatamy ( w zależności od bułek ), nakładamy ciepły farsz, przykrywamy plastrem sera i wkładamy na chwilę do mikrofalówki, aby ser się roztopił.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 07.08.2011 11:58
smaczne
Rogalik 31.07.2011 21:51
fajna
irenka 06.03.2011 20:06
ciekawy przepis
pacpaw 12.02.2011 09:13
z indyku jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak