Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik rosyjski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 50 dag
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżki
jajko 2 szt
mąka 15 dag
tłuszcz do smażenia 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik rosyjski

Twaróg zemleć, dodać mąkę, jajka, cukier puder i cukier waniliowy, wyrobić ciasto. Wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, uformować wałeczki o średnicy 2 cm, pokroić je na małe kawałki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Posypać cukrem pudrem. Do serników można podać bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja40 06.07.2010 09:59
ciekawy przepis
pawel007 23.06.2010 19:38
mniam lubię sernik.
annamariakowalczyk3 02.06.2010 13:31
bardzo pyszny sernik.
MAŁGORZATA108 01.06.2010 15:33
Szkoda, że nie ma zdjęcia.
Katarzyna/kate1980 01.06.2010 12:15
a to ciekawy przepis....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak