Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 250 ml
kakao 2 łyżki
jajko 2 szt
cukier 25 dag
mąka 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa

Kakao rozmieszać z łyżką mleka, połączyć z resztą mleka, zagotować i wystudzić. Jajka ubić na parze z cukrem, wymieszać z przestudzonym kakao. Dodać mąkę, przesiana bułkę tarta i proszek do pieczenia. Dokładnie wyrobić ciasto. Nałożyć do wysmarowanej masłem formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec 30 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 03.07.2011 11:33
super
madagaskar 16.03.2011 21:07
pyszne
Katarzyna/kate1980 01.06.2010 12:14
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak