Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
jaja 4 szt
oliwa 4 łyżki
cukier 1 szkl
śmietana 1 szkl
otarta skórka z cytryny 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa

Jajka utrzeć z cukrem do białości. Stopniowo dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wlać śmietanę, oliwę i dodać skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej formy, piec około 40 minut w temp 170 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.02.2014 20:32
Uwielbiam babki piaskowe.
Anna152 02.12.2012 14:44
bardzo lubię piaskowe babeczki
Iwona51
Iwona51 25.12.2011 10:28
moja ulubiona
Wacław 30.09.2011 11:04
smaczny deserek !
Wafelek2601 08.05.2011 12:36
lubię taką babkę
stokrotka 24.04.2011 12:37
pyszny przeois szkoda że nie ma fotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak