Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1/2 kg
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4-5 szt
por 1 szt
kalafior 1 szt
brokuł 1 szt
groszek konserwowy 1 puszka
kostki rosołowe 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 100 ml
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa zupa

Porcję rosołową wypłukać i włożyć do garnka. Wlać wodę i dorzucić kostkę rosołową i troszkę Kucharka. Gotować na małym ogniu.
Marchew, pietruszkę, ziemniaki pokroić w kostkę, a pora w cienkie plasterki. Kalafior i brokuły podzielić na różyczki. Wszystkie te jarzyny wrzucić do wywaru i gotować, aż będą miękkie. Na koniec wrzucić odcedzony groszek. Pod koniec gotowania zupę podbić śmietaną i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 17.08.2012 22:59
oj wszystko zdrowe to tu nie jest- kostka, przyprawa, ale co zrobić:(
Zoso 20.04.2012 21:50
syta, zdrowa zupa
pacpaw 26.12.2011 21:41
w taką zimę tez można :o)
FAFIK 11.02.2011 14:22
Same witaminki - pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak