Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 g
woda 1/4 l
jajko 1 szt
sól
twaróg 300 g
żółtko jajek 2 szt
cukier
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

MASA SEROWA
Twaróg wymieszać z żółtkami i cukrem
CIASTO
Z podanych składników zagnieść wolne ciasto.
Każdą część ciasta wałkować niezbyt grubo, wykrawać specjalną foremką pierogi, nakładać na środek ser , krążki składać na pół, dokładnie zlepiać brzegi pierogów. Pierogi wkładać partiami do wrzącej i osolonej wody, zamieszać, nakryć, gotować 3 minuty.
Wybierać łyżką cedzakową, podawać polane śmietaną i posypane cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 22.12.2011 16:42
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak