Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biała czekolada na gorąca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2% 250 ml
śmietana 25 ml
biała czekolada 15 dag
mleko skondensowane 150 ml
cukier wanilinowy 0,5 szt
likier pomarańczowy 3 łyżki
lód 1 1
szczypta soli 1 1

Przepis i sposób przygotowania na: biała czekolada na gorąca

1mleko i smietane wlej do garnka z grubym
dnem zeby skladniki sie nie przypalily, wymieszaj dokladnie i krotko gotuj, dodaj sczypte soli
2Biała czekolade polam na male kawalki i wrzuc do garnka z mlekiem i smietana mieszaj tak dlugo az czekolada sie rozpusci do mlecznej masy
dodaj skondensowane mleko cukier waniliowy i likier mieszaj az napoj wystygnie
3wystudzona czekolade zmiksuj zeby powstala delikatna piana, podawaj z pokruszonym lodem.
na chłodne dni zmiksuj czekolade na gorąco i podawaj bez lodu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 28.02.2012 21:39
super
zbysio 18.02.2011 20:01
mniam, mniam.
Babciagramolka 09.02.2011 17:49
To dla miłosników białej czekolady - ja za nią nie przepadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak