Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na roladę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
mąka 10 łyżek
cukier 10 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na roladę

Żółtka oddzielić od białek.
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodając do białek żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać.
Na blasze położyć papier pergaminowy, wysmarowany tłuszczem.
Dużą blachę jak się piecze w piekarni.
Na papier wylać ciasto, rozsmarować , wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia się rolady.Wymieszaj.
Ciepłą roladę zwinąć w rulon.
Roladę przekładać dowolnym kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 14.02.2011 12:10
fajne
agnieszka214 11.02.2011 17:41
ja tez tak robie
iwa643 11.02.2011 09:49
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak