Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z selerów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

selery 800 g
cebula 2
masło 1,5 łyżki
mleko 1 szklanka
jajko 2
mąka 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z selerów

Selery obieramy , potem zalewamy wrzącą wodą trochę solimy dodajemy mleko i gotujemy pod przykryciem.Potem jak ostygną to ścieramy na tartce . Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku tylko nie rumienimy ,łączymy z selerami , żółtkami i ubitą pianą z białek przesypując mąką , doprawiamy do smaku i kładziemy łyżką placuszki na gorący tłuszcz . Smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 08.02.2013 15:58
podoba mi się
Mariusz10 13.05.2012 22:03
fajne
ElizaT 10.02.2011 11:40
pewnie warto !
Margo1 09.02.2011 20:28
więc trzeba spróbować
teresa18 09.02.2011 17:23
jeszcze takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak