Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z mrożonych owoców

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrozonych malin 30 dag
mrozonych wiśni 30 dag
mrożonych truskawek 30 dag
cukru kryształu 1,3 kg
cytryny 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z mrożonych owoców

W garnku ułożyć warstwami mrożone owoce oraz cukier. Po wierzchu skropić sokiem z cytryny. Gotować na silnym ogniu przez 20 minut, a następnie zmniejszyć płomień i podgrzewać tak długo, aż konfitura zgęstnieje (możemy to sprawdzić wylewając kroplę konfitury na talerzyk - powinna szybko zastygać). Od czasu do czasu należy przemieszać składniki. Ostudzić.

Jest idealnym dodatkiem do ciast i naleśników, ale można ją również jeść samą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 11.07.2012 21:46
tak jeszcze nie robiłam, fajny pomysł
Małgorzata106 13.11.2011 20:15
super
IlonaAlbertos 06.08.2011 23:41
Bardzo fajny pomysł na wykorzystanie mrożonych owoców.
aguus 10.02.2011 09:15
smak lata....
Agnieszka_B 09.02.2011 15:59
Mam duży zapas mrożonych owoców, które trzeba wykorzystać:)
Sylwia88 09.02.2011 15:56
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak