Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z miodem i amoniakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 1,5 szkl.
mąka 1 szkl.
miód 5 łyżek
amoniak 1,5 łyżeczki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
goździki mielone 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z miodem i amoniakiem

Jaja utrzeć z cukrem, dodać 1 szkl. mąki, w razie potrzeby dodać tyle, ile się wgniecie. Wyłożyć na stolnicę, dodać miód, amoniak, oraz goździki z cynamonem. Dorze zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm., wykrawać różne kształty foremkami do ciasta. Blachę posypać mąką, ułożyć ciasteczka. Piec w temp. 180 stopni aż uzyskają złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak