Mazurek makowy Joli

Mazurek makowy Joli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    25 dag
  • masa makowa

    1 puszka
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • jajka

    6 szt.
  • bakalie

    1 szklanka
  • tłuszcz

    do smarowania
  • olejek migdałowy

    1 szt.
  • polewa czekoladowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Formę wysmarować tłuszczem i wysypać 2 łyżkami tartej bułki. Mak wymieszać z olejkiem. Oddzielić białka od żółtek,ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem, stopniowo połączyć z masą makową, 3 łyżkami bułki i połową pokruszonych bakalii. Dodać pianę z białek, lekko wymieszać, wylać na blachę. Piec około 50 minut w temp. 180 stopni. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu, wylać na ciasto i ozdobić pozostałymi bakaliami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat