Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z bakłażanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
makaron lasagne 4 płaty
ser mozarella 10 dag
pomidory 2
żółty ser 2 łyżki
keczup pół szkl.
bazylia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z bakłażanem

Bakłażan oczyść, umyj, potnij w plasterki. Posól i odłóż, aby wydzielił się gorzkawy sok. Następnie opłucz je i wytrzyj do sucha. Pomidory umyj i razem z mozzarellą potnij w plasterki. W żaroodpornych foremkach ułóż plastry bakłażana, makaron, mozzarellę i pomidory. Każdą warstwę posmaruj keczupem. Posyp startym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 200 st Piecz 15 min. Przed podaniem posyp listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak