Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w pomidorowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt.
czosnek ząbki 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
mąka kartoflana 1 łyżeczka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w pomidorowym sosie

W 1/2 litrze wrzątku rozpuścić kostkę bulionową. Cebulę i czosnek posiekać, dodać do mięsa wraz z jajkiem, bułką i przyprawami, dokładnie wymieszać. Z masy formować pulpety, wrzucić do wrzątku, gotować. . Do bulionu dodać cukier , koncentrat pomidorowy, bazylię. Śmietanę wymieszać z mąką kartoflaną, wlać do garnka, zagotować. Podawać z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak