Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delikatny łosoś

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś dzwonka 4 szt
bulion rybny 1 l
żółtko jajek
sól
pieprz
masło 1/2 kost.
szpinak mrożony 1 kg.
mąka 2 łyżki
ser pleśniowy 5 dkg.
mleko 1i3/4 sz
śmietana 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ser gouda 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: delikatny łosoś

stopić 2 łyżki masła oprószyć mąką i zasmażyć mieszając dolewać mleko gotować aż zgęstnieje,do sosu dodać śmietanę i żółtko oraz pokrojony ser pleśniowy podgrzewać aż ser się rozpuści,przyprawić do smaku,zagotować bulion i włożyć kawałki ryby,gotować 10min.rozmrożony szpinak poddusić na maśle,naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć warstwę szpinaku i dzwonka ryby całość zalać sosem i posyp[ać startym serem następnie zapiec w piekarniku 5min. w temp.200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.02.2014 16:42
ciekawy przepis na rybke :-)
Wafelek2601 29.08.2011 23:22
pyszny ten łosoś
IKrakowianka 08.04.2011 23:04
Świetny przepis łososia ze szpinakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak