Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg.
cebula 2 szt.
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz
oliwa 3 łyżki
kiełki lucerny 1 op.
kalarepki 5 szt.
bazylia 1 łyżka
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik pomidorowy

z kalarepek odciąć wierzchy i wydrążyć srodki sparzyć wrzątkiem i schłodzić zimną wodą aby nie straciły koloru,pomidory sparzyć i obrać ze skórki pokroić na ćwiartki,cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę,pomidory zmiksować z miąższem kalarepek,cebulą,czosnkiem i oliwą z oliwek,dodać zioła,sól i pieprz wymieszać jeśli jest za gęsty dodać odrobinę wody niegazowanej,podawać chłodnik w kalarepkach z dodatkiem kiełków lucerny.jest to potrawa zawierająca bardzo dużo błonnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.03.2013 18:24
Warto spróbować
caralajna 04.08.2012 08:17
pycha
adam1f 27.04.2012 00:05
dobry
Angelika10 15.06.2011 19:52
Warto skosztować,musi być pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak