Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbkowe pulpeciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt.
masło 1 łyżka
pieprz, sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowe pulpeciki

Wątróbkę oczyścić i zemleć blenderem, dodać jajko, bułkę tartą, stopione masło, posiekaną natkę, oraz sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę, jeśli jest za rzadka dodać jeszcze bułkę tarta. W 1/2 litra gotującej się wody rozpuścić kostkę bulionową. Zwilżonymi dłońmi formować małe pulpety i włożyć je do bulionu, ugotować. Podawać z rosołem lub inną czystą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak