Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur na włoszczyźnie z jajem i kiełbasą.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas do żuru 300 ml
włoszczyzna 30 dag
czosnek 2 ząbki
majeranek
przyprawy
kiełbasa wiejska 1 laska
jajko 4 sztuki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Żur na włoszczyźnie z jajem i kiełbasą.

Włoszczyznę obrać i ugotować, dodać zakwas, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Jaja ugotować na twardo, cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić, dodać ją do zupy. Kiełbasę pokroić w kawałki i wrzucić do gotującej się zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 17.03.2012 12:35
nie przepadam
leonkot 28.12.2011 16:14
z marchewką nie jadłam
bami 01.12.2011 14:04
Uwielbiam żurek :)
Lidia6 15.10.2011 16:13
zjadłabym takiego żurku
kotlet 08.09.2011 21:41
wygląda świetnie...
suzana 29.08.2011 13:14
Ostatnio spróbowałam jeszcze z kawałkiem ugotowanego ziemniaka i kawałkiem twarogu - też polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak