Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CYKORIA Z ROSZPONKĄ I BOCZKIEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 1 pęczek
cykoria 4 sztuki
papryka 1 sztuka
boczek wędzony 25 dag.
ser żółty 10 dag.
oliwa 1 łyżka
sos
rozmaryn 1 łyżka
oliwa 6 łyżek
musztarda 1 łyżka
ocet winny 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: CYKORIA Z ROSZPONKĄ I BOCZKIEM

Musztardę wymieszać z octem winnym, rozmarynek, solą, pieprzem, oliwą. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć; paprykę oczyścić z nasion, pokroić; z cykorii usunąć zewnętrzne liście, resztę pokroić; czyste i suche liście roszponki porwać ; ser pokroić. Wszystko polać sosem, wymieszać. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 06.05.2011 20:27
na pewno będzie smakować
alaaa 10.02.2011 19:19
ja też nie robiłam
teresa18 09.02.2011 17:29
ciekawe
Margo1 09.02.2011 14:54
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak