Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FILETY Z ŁOSOSIA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pesto 12 dag.
bulion 1/2 szkl.
śmietana 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka
włoszczyzna 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
łosoś filet 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: FILETY Z ŁOSOSIA

Rybę umyć, smażyć na maśle, aż się zarumieni. Odgotować w osolonej wodzie soczewicę, wystudzić. Włoszczyznę oczyścić i pokroić na drobno. Poddusić na oliwie, przyprawić pieprzem, solą. Do warzyw dodać bulionu i zmniejszyć ogień. Do uduszonych warzyw dodać pesto, soczewicę, śmietanę. Wszystko wymieszać, wyłożyć na usmażoną rybę. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 09.02.2011 17:32
ciekawe
Margo1 09.02.2011 14:56
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak