Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CARBONARA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spagetti 500 g.
boczek wędzony 25 dag.
starty ser pecorino 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
jajko 2 sztuki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
parmezan 2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: CARBONARA

Czosnek obrać, pokroić, podsmażyć na oliwie. Na tym samym tłuszczu wytopić pokrojony na bardzo drobno boczek. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odlać 2 łyżki wody z gotowania, resztę odcedzić. Jajka roztrzepać, dodać sól wodę z makaronu, śmietanę, ½ parmezanu i pecorino. Makaron wymieszać z boczkiem, powoli wlewać, cały czas mieszając masę jajeczną, przyprawić solą i pieprzem a wierzch posypać resztą serów. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 27.04.2011 10:29
Ciekawy przepis
IKrakowianka 25.02.2011 12:14
Świetny przepis
Monika193
Monika193 14.02.2011 11:00
pyszna
Margo1 09.02.2011 14:57
na pewno smakuje wyśmienicei

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak