Pieczona kozina

Pieczona kozina

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso kozie

    1 kg
  • olej

    0.5 szklanki
  • liście laurowe

  • ziele angielskie

  • majeranek Prymat

  • zioła prowansalkie Prymat

  • czosnek

    1 pałka
  • Kucharek - uniwersalna

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

24h przed pieczeniem marynujemy mięso. Czosnek obieramy i rozgniatamy, dodajemy do tego garstke majeranku, 2-3 szczypty ziół prowansalskich, 4 listki laurowe i 4 ziela, ok 7 ziarenek pieprzu, łyżke kucharka i 2 łyżeczki soli. wlewamy olej i dokladnie mieszamy. Mieso układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy nasza marynatą - obracamy co kilka godzin. Mięso pieczemy przez 2h w temp 180*. Jest soczyste i bardzo aromatyczne

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ola1984

13.10.2012 07:08
Jadłam i bardzo lubię to mięso, ale ostrzej je doprawiam, bo samo w sobie jest mdłe.

Ada-Gaba

06.05.2012 10:49
wygląda apetycznie

Mysiunia

08.04.2012 08:02
każdy robi jak uważa, warto najpierw spróbować, a dopiero później krytykować, po za tym po co jesteś na portalu Doradcy, gdzie są promowany przyprawy marki Prymat i Kucharek skoro jest to dla Ciebie BADZIEWIE?

wqcek

07.04.2012 18:27
Mięso młodych koźlat posypuję kminkiem mielonym, sola, okładam potartymi jarzynami ( marchew, seler, pietruszka ) po kilku godzinach smażę na patelni a potem dusze w piekarniku podlewając bulionem ( prawdziwym) Używanie do koźlego mięsa jakiegoś kucharka czy innego badziewia jest PROFANACJĄ.

Sarenka

26.08.2011 08:56
Jadlam mieso z mlodej kozy i bylo pyszne

AgaS10

17.06.2011 21:27
no ja chyba też nigdy nie jadłam:)

Magdalena/26Mooi

18.02.2011 10:02
bardzo ładnie wygląda;)

polly66

15.02.2011 20:25
w życiu nie jadłam ;(

Marzena34

10.02.2011 14:49
warte spróbowania

suzana

09.02.2011 12:29
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat