Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny karczek z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 8 platrów
oliwa 10 łyżek
pieprz 1/2 łyżeczki
curry 1 łyżeczka
bazylia 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny karczek z piekarnika

Oliwę wymieszać z przyprawami. Karczek w razie potrzeby lekko rozbić. Obtaczać w marynacie, odstawić na 3 godziny do lodówki. Piec do miękkości w piekarniku w 200 stopniach. Mięso powinno być rozłożone, nie upiecze się dobrze jeśli będzie jedno na drugim. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.09.2011 21:17
lubię takie mięsko
Agnik 02.05.2011 19:02
mniam
Baska Kaska 05.03.2011 21:34
mniam
IKrakowianka 14.02.2011 01:12
Też taki od czasu do czasu robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak