Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TUŃCZYK Z WARZYWAMI I ZIEMNIAKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 50 dkg.
papryczka chili 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
ziemniaki 70 dkg.
pomidory 1 kg.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: TUŃCZYK Z WARZYWAMI I ZIEMNIAKAMI

Chili oczyścić z nasion, posiekać, podsmażyć na oliwie. Cebulę obrać i posiekać, dodać do chili, poddusić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić, dodać do cebuli i papryczki, wymieszać, przyprawić solą, papryką, pieprzem.
Tuńczyka posolić, popieprzyć, usmażyć na oliwie i dodać do warzyw, z warzywami poddusić.

Ziemniaki obrać, pokroić, posolić i upiec w piekarniku.
Ziemniaki ułożyć na talerzu z rybą i warzywami.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.02.2011 12:15
Super-do wypróbowania
Margo1 09.02.2011 14:58
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak