Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIZZA Z FETĄ, CEBULĄ, MOZZARELLĄ, PIECZARKAMI I CEBULĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

feta 1/2 kostki
pieczarki 25 dag.
cebula 4 sztuki
mozzarella 25 dag.
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
Ciasto:
mąka 2 i 2/3 szkl.
drożdże 1 łyżeczka
woda letnia 1,5 szkl.
koncentrat pomidorowy 250 ml.
oliwa 2 łyżki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PIZZA Z FETĄ, CEBULĄ, MOZZARELLĄ, PIECZARKAMI I CEBULĄ

Do drożdży dodać odrobinę ciepłej wody, wymieszać, dodać mąki, soli, wyrabiać ciasto, stopniowo dodawać oliwę i wodę. Odstawić do wyrośnięcia. Cebulę i pieczarki obrać, pokroić, zeszklić na oleju, dodać sól, pieprz. Z wyrośniętego ciasta uformować placek, przełożyć na blachę. Wierzch placka nasmarować koncentratem, położyć na to grzyby z cebulą oraz sery. Piec ok. pół godziny w temp. 210 st. C. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 03.09.2011 15:22
super
jasiek 08.08.2011 23:46
smakołyki
marcia71 19.07.2011 10:15
ciekawe danie
jolaxa1 06.07.2011 23:12
Super
marcia71 06.07.2011 00:51
lubię taką
Monika193
Monika193 18.02.2011 14:25
marzy mi się pizza, ale jestem chora, więc w grę wchodzi tylko zamówiona :(
MAR3STA 16.02.2011 15:55
super nadzienie;)
Margo1 09.02.2011 14:59
ciekawe, ciekawe jeszcze takie nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak