francuskie romby kokosowe

francuskie romby kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1/2 op.
  • wiórki kokosowe

    4 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto kroimy na pół, jedną część posypujemy wiórkami kokosowymi i 2 łyżkami cukru pudru, na wierz kładziemy drugą połową ciasta, delikatnie dociskamy. Wierz posypujemy wiórkami, które też lekko trzeba wcisnąć w ciasto. Kroimy w małe romby i wkładamy do gorącego piekarnika. Pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marybeth

06.08.2011 07:10
Z pewnością pychota!

bejciu24

09.02.2011 20:01
lubię wiórki kokosowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat