Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
piertuszka 1 szt
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
smalec 2 łyzki
natka pietruszki 1 łyżka
szczypior 1 łyzka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna zasmażana

Warzywa obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Do rondla wlać 1,5 l wody, zagotować , wrzucić utarte warzywa i gotować około 10 minut. Następnie dodać drobno pokrojoną cebulę i kostkę bulionową, gotować do miękkości warzyw. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, rozmieszać z małą ilością zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku, posypać zieleniną. Podawać z pieczywem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.06.2013 19:33
Smaczna, lekka zupka.
Seba 01.12.2011 09:12
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak