Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kaszy z dodatkiem mięsa i grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
masło 1 łyżka
ugotowane mieso 30 dkg
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
grzyby suszone 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kaszy z dodatkiem mięsa i grzybów

Grzyby moczyć przez noc, następnie ugotować. Posiekaną cebulę podsmażyć na tłuszczu. Wszystko razem zmielić w maszynce do mięsa. Na wywarze z grzybów ugotować kaszę. Dodać do niej zmielone mięso, cebulę i grzyby. Wymieszać z jajem, doprawić. Uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak