Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupniczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 2 l
por
marchew
pietruszka
seler
natka pietruszki
olej
sól
śmietana 18 proc
koperek
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupniczek

Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora drobno kroimy. Podsmażamy następnie na oleju. Do gotowego wywaru np. przyrządzonego ze skrzydełek, wsypujemy ryż, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Po 15 minutach dodajemy warzywa. Gotujemy ok. 20 minut. Zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku i posypujemy zieleniną przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 06.10.2011 20:35
obiad będzie superowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak