Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie zielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety zielonych śledzi 1,5 kg
oliwa 1 szklanka
cebula 4 sztuki
ocet 3/4 szklanki
sól 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 mały
keczup pikantny 3 łyżki
ziele angielskie 8 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie zielone

Filety pokroić na kawałki. Z reszty składników ugotować zalewę, do gotującej się wrzucić kawałki ryby, gotować przez 2 minuty, odstawić. Podawać najlepiej po 1 dniu, żeby się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 09.02.2011 10:49
super pomysl
halinka1011 09.02.2011 10:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak