Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ze śledzi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała fasola 2 puszki
cebula biała 2 szt
Majeranek suszony Prymat
jajko 2 szt
sok z cytryny
olej
sól
cukier drobny
Bułka tarta klasyczna Prymat
śledzie 40 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ze śledzi

Śledzie moczymy, skrapiamy sokiem z cytryny. Cebule drobno kroimy i szklimy na oleju. Śledzie osuszamy ręcznikiem kuchennym, przepuszczamy przez maszynkę do mięsa razem z cebulą i fasolą. Powstałą masę śledziową dusimy chwilę na małym ogniu, potem studzimy, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 18.04.2011 10:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak