Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na kostkach rosołowych

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1,5 kg
włoszczyzna 1 paczka
jabłka 2 szt.
czosnek ząbki 3 szt.
sok z cytryny 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
kostka rosołowa 3 szt.
ziele angielskie 3 szt.
Sól, pieprz, majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na kostkach rosołowych

Włoszczyznę i jabłka pokroić w kostkę, buraki w słupki. Zalać wodą, dodać czosnek, przyprawy. Ściągnąć szumowiny z powierzchni, dodać kostki rosołowe. Gotować około 1 godziny. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Podawać z gotowanymi kartoflami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 03.12.2011 14:58
mój ulubiony
aacaac 18.05.2011 07:32
ciekawe
bejciu24 09.02.2011 20:00
Muszę taki zroić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak