Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w rozmarynie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dkg
masło
cebula 2 szt
sól
pieprz
rozmaryn 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w rozmarynie

Szynkę opłucz, natrzyj solą, pieprzem i rozmarynem. Rozgrzej masło na patelni, obsmaż mięso, włóż do brytfanny, wlej trochę wody, piecz pod przykryciem 50 minut w temp. 180 C. Cebulę obierz, pokrój w pióra, podsmaż na maśle na złoto, 10 minut przed końcem pieczenia polej mięso masłem z cebulką, zdejmij pokrywę, by się zrumieniło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 11.07.2011 19:16
świetny przepis ! ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak