Leczo

Leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    20 dag
  • papryka zielona

    50 dag
  • papryka żółta

    50 dag
  • cebula

    1-2 szt
  • oliwa

    2-3 łyzki
  • słodka papryka

    2 łyzeczki
  • sól, piprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki. Strąki papryki przekroić, usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić w szerz w paski. Cebule obrać i pokroić w drobna kostkę, włożyć do garnka i podsmażyć na rozgrzanej oliwie na zloty kolor. Dodać paski papryki i razem z cebula smażyć około 5 minut. Następnie włożyć do garnka ćwiartki pomidorów, posypać słodka papryka i wymieszać.Warzywa doprawić sola i pieprzem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 30-40 minut, aż będą bardzo miękkie. Od czasu do czasu wymieszać. Leczo podawać z ryżem ugotowanym na sypko, bagietka, jajecznicą lub omletem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jodaj

26.10.2012 11:31
uwielbiam takie leczo :)

gosia561

17.09.2011 15:47
świetne leczo

ronald88

03.09.2011 11:30
super

Krystyna27

29.08.2011 07:21
ja też robię, ale dodaję cukinię i kiełbasę

Jastinka

13.03.2011 19:27
smaczne

noculos

12.01.2011 21:13
szybkie i pyszne

IZABELA29

13.07.2010 13:26
ja często je robie teraz czekam az będzie cukinia w ogrodzie

pawel007

23.06.2010 19:36
lubię leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat