Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA Z LAZANII

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuk
płaty latanii 50 dag
czosnek 4 ząbki
mięso mielone wołowe 1/2 kg
bulion 2 szklanki
pomidory 1 puszka
parmezan 30 dag
oliwa
sól
pieprz
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA Z LAZANII

Bakłażany pokroić w plastry, osolić i odstawić.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić, całą cebulę i połowę czosnku poddusić na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodać kawałki mięsa. W czasie smażenia dodać bulion, pomidory razem z sokiem, dodać sól i pieprz do smaku.
Bakłażany wypłukać i poddusić z resztą czosnku, dodać bulion, wystudzić i zmiksować.
Płaty latanii namoczyć w zimnej wodzie. W blaszce układać na przemian latanię, mięso, sos. Posypać wszystko parmezanem. Piec w temp. 200 st. C. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 21.06.2012 15:51
pycha
Ibag24 11.09.2011 21:19
uwielbiam
marchewka 13.05.2011 23:51
podejrzewam, że smaczne :)
Anna141
Anna141 28.04.2011 08:54
uwielbiam włoską kuchnię :)
Ania67 12.04.2011 09:34
ekstra
MAR3STA 05.04.2011 22:40
pyszna!
IKrakowianka 21.03.2011 19:14
Świetna zapiekanka
Angelika10 07.03.2011 00:46
Superr
sofciak 14.02.2011 19:06
REWELACJA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak