Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Drobno posiekaną cebulę zrumienić na maśle. Pieczarki umyć, poszatkować, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem około 10 minut, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody dodać do sosu, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać śmietanę, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.01.2014 21:34
Smakowity sosik.
mirosława4 25.08.2013 15:27
smaczny robię bardzo podobnie
cooleczka 13.10.2012 16:04
smaczny
Wafelek2601 07.05.2011 08:20
super wygląda
Monika193
Monika193 03.05.2011 23:23
robię taki do klusek śląskich
Gosia40 09.02.2011 11:49
uwielbiam pieczarki:)
Henryka2 08.02.2011 23:39
Pyszny sosik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak