Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas na żur 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
kiełbasa 30 dag
śmietana 1/2 szklanki
mąka 2 łyżki
boczek wędzony 10 dag
majeranek 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z kiełbasą

Kiełbasę pokroić, zalać 1 l wrzącej wody, chwilę pogotować. Następnie wlać zakwas, drobno posiekany czosnek, majeranek, mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Następnie dodać rozmieszaną śmietanę i stopiony na patelni boczek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.09.2012 11:54
Uwielbiam żurek.
Iwona51
Iwona51 05.11.2011 09:32
smaczny
Wafelek2601 13.10.2011 16:52
pyszna
ziutula
ziutula 06.10.2011 11:13
mam nie raz taki smak, że żurek mogę jeść przez kilka dni..
ankaryba 04.10.2011 23:58
smaczna
RenataZ-et 22.09.2011 18:34
Ale apetyczna zupa!
Monika193
Monika193 06.09.2011 21:42
pyszny żurek
pawel6 09.02.2011 10:09
Moja ulubiona zupa - wygląda super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak