Gruszki z winem

Gruszki z winem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 sztuki
  • wino półsłodkie czerwone

    400 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać w taki sposób, aby pozostał w nich ogonek. Ustawić jedną obok drugiej w rondlu, zalać do połowy wysokości gruszek wodą, wlać wino. Dusić do miękkości na bardzo wolnym ogniu. Podawać ostudzone.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

09.02.2011 00:12
coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat