Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kieszonki francuzkie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 200 gram
gruszki 3 sztuki
laska wanili 1 sztuka
twaróg 100 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki francuzkie

ukladamy plat ciasta kroimy je na kwadraty 10cm na 10 cm.Twarog mieszamy ze srodkiem z laski wanili i pokrojonymi w kosteczke obranymi gruszkami.nakladamy mase na srodek kwadratow.pieczemy w 180 stopniach przez 15 minu.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 21.03.2012 09:17
pycha:) uwielbiam ciasto francuskie
anemon 23.11.2011 08:41
Ciasto francuskie to świetny wynalazek.
gusia1000 13.11.2011 13:05
Prosto i smacznie.
stokrotka 30.07.2011 21:47
mniam...
barbara11561 18.07.2011 08:22
super
traktorek 23.05.2011 20:35
ciekawe
joanna77 17.04.2011 21:23
mniam
Kuchareczekjeden 17.04.2011 07:41
świetne
Krystyna32 17.02.2011 08:56
pycha
AgaS10 14.02.2011 10:00
zawsze lubie gruszeczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak