Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cykoria z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cykria żółta 1 szt.
ser pleśniowy 10 dag
orzechy włoskie kilka szt.
czosnek 3 ząbki
jabłko winne 1 szt.
rukola kilka liści
ocet winny
Musztarda miodowa Prymat
sól
cykoria 1 czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: cykoria z orzechami włoskimi

Obie cykorie umyj, pokrój na grube plastry. Dodaj kilka liści rukoli, orzechy włoskie połamane na spore kawałki i pokrojone jabłko. Przygotuj sos winegret z oliwy, octu winnego, odrobiny musztardy miodowej, soli, pieprzu oraz posiekanego czosnku. Sosem polej sałatkę i posyp ją rozkruszonym serem pleśniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak