Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto francuskie z mięsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1-2 opakowanie
mięso mielone 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto francuskie z mięsem

Mięso ugotować z zielem angielskim, listkiem i pieprzem czarnym. Następnie mięso przepuścić przez maszynkę. doprawić do smaku solą i pieprzem. a następnie ciasto francuskie rozwałkować i wycinać z niego kwadraty. na każdym kawałku ciasta układać farsz mięsny i sklejać brzegi ciasta. piec w mocno nagrzanym piekarniku. takie paszteciki świetnie nadają się do barszczyku czerwonego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 27.02.2014 23:30
lubię takie paszteciki
Anna125 22.02.2012 23:17
mniam, mniam
Ewa/kalapurtka 20.01.2012 22:34
pycha
aguus 09.02.2011 10:07
same pyszności:)
pacpaw 09.02.2011 10:04
piękny złocisty kolor
Damian19 09.02.2011 07:03
nie odmowilbym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak