Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z mięsnym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 4 sztuki
żółty ser 10 dkg
mielone mięso mieszane lub drobiowe 30 dkg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
pieprz i sól do smaku
cebula 2 sztuki
pestki słonecznika prażone łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z mięsnym farszem

Pomidory umyć, osuszyć, odciąć wierzchy. Łyżeczką wydrążyć miąższ oraz pestki. Przygotować farsz: mięso wymieszać z jajkiem i bułką tartą na gładką masę. Dodać prażone pestki słonecznika oraz podsmażoną na oleju drobno pokrojoną cebulą. Doprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Dokładnie wymieszać. Każdy pomidor napełnić przygotowanym farszem, oprószyć startym na tarce serem, przykryć odkrojonym wierzchem. Folię aluminiową nasmarować olejem. Każdy pomidor zawinąć szczelnie w kawałek folii. Gotowe pakieciki układać na rozgrzanym grillu. Piec ok. 20 minut. Podawać z ostrym keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.01.2012 00:21
fajne
buksiak12 06.09.2010 12:03
fajny przepis
buksiak12 06.09.2010 12:03
fajny przepis
Dorota71 06.09.2010 11:42
super
Dorota71 06.09.2010 11:42
super
Emilia22 06.09.2010 09:20
ciekawy przepis
Emilia22 06.09.2010 09:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak